Uni' howto

Egyetemista vagy? Nagyszerű! Mihez kezdesz ezután? Gyakorlati tanácsok, útmutatók, hogy diplomával a zsebedben ne csak azt, meg még pár átbulizott évet tudj felmutatni.

Friss topikok

Linkblog

Csináljunk pénzt!

2011.01.07. 17:36 | Felsőoktatási Veterán | Szólj hozzá!

Címkék: egyetem pénz továbbtanulás

Elég kevés emberről, fiatalról tudok, aki tisztában van magával. Aki tudja, hogy mit akar, mit csinál, és miért csinálja azt, amit. Ezen nem változtat semmit, hogy valaki egyetemista vagy sem. Anno én sem tudtam. Mára megtudtam, megtanultam, és úgy érzem, úgy remélem, még nem volt késő.

Az egyetem továbbtanulás. Tovább tanulsz egy bizonyos tudás megszerzéséért, elmélyítéséért. Tehát egyetemre a tudás miatt jársz. A tudással pedig mit kezdesz? Pénzre váltod, a munkahelyeden fogod használni. A kulcsszó itt a pénz.

Ma az élethez pénz kell. A továbbtanulással azt akarod elérni, hogy majd több pénzt keress, vagy könnyebben, vagy mindkettőt egyszerre. A legjobb, ha ezt most az eszedbe vésed, mert ez az egész blog erről fog szólni. Akár fel is írhatod magadnak egy jól látható helyre, csillivilli pirosas&debil betűkkel:

"Azért vagyok itt, hogy pénzt tudjak csinálni. Minden, amit teszek, ezt a célt kell, hogy szolgálja!"

Kis kitérő: itt a pénz a cél. Az első lépés vége ez, és semmi más. A második lépésben a pénz már csak egy eszköz lesz. Eszköz, amelyet megélhetésre, anyagi javakra, élményekre, vagy időre váltasz. Ez egy olyan eszköz, hogy csak akkor használhatod, ha van. Tehát első lépésként mindenképpen a pénz a cél. Mindent ennek kell alárendelni, csak odafigyeléssel, kitartással, szorgalommal és persze folyamatos tanulással, önképzéssel tudod elérni, hogy mire kikerülsz az iskolapadból, képes legyél pénzt csinálni. Bonyolultnak és nehéznek hangzik. Az is. Viszont, ha nem tanulod meg, az életed lesz később sokkal bonyolultabb és sokkal nehezebb. Ha nem tudsz pénzt csinálni, minden más is sokkal nehezebb lesz. A dolgokat a helyükön kell kezelni. Az életben a pénz nem minden, de minden sokkal nehezebb, ha nincs pénzed.

Ahogy mondani szokás, a pénz nem boldogít. A boldogsághoz kell ház, kocsi, nyaraló, nő is...

Ez egy nagyon fontos dolog, tehát tényleg vésd az eszedbe. Jelenleg, egyetemistaként semmi más dolgod nincs, mint kikövezni azt az utat, ami a jövőben a pénzkereséshez vezet. Ha rosszul kövezed, megszívod. Nem bonyolult dolog ez, mindennek ára van. A jövőbeli jólétért a jelenben kell fizetned. Idővel, energiával, lemondással, és néha pénzzel. Ezekkel kövezed ki a pénzben remélhetőleg gazdag jövőhöz vezető utadat. A következő poszt erről fog szólni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://egyetemistaelet.blog.hu/api/trackback/id/tr862567932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása